GP Singapore

 Singapore

Locatie: Singapore
Circuit naam: Marina Bay Street Circuit
Eerste Grand Prix: 2008
Aantal rondes: 61
Circuit lengte: 5.06 km
Race afstand: 309.31 km
Ronde Record: 1’47.976 F.Alonso (2010)
DRS Zones: Bocht 5 tot 7

Singapore werd in 2008 toegevoegd aan de Formule 1 kalender, doordat de sport zich probeerde te verspreiden en zijn vleugels verder open sloeg in de Aziatisch markt. Het werd de eerste nacht race voor Formule 1 auto’s en er werd speciale verlichting geplaatst waardoor de race ook meer geschikt werd om op tv te volgen voor het Europese publiek.

het circuit is gewijzigd door de jaren heen om inhalen meer mogelijk te maken. Ook de hoge trottoirs werden veranderd welke tot verschillende ongelukken in de eerste Grand Prix leidde. De race wordt ook uitgevoerd tegen de klok in  om de veiligheid te vergroten wat over het geheel genomen een succes is gebleken.

Het is een geweldig circuit met op de achtergrond de drukke skyline van Singapore, uiteraard ontbreekt het hier aan geen enkele faciliteiten. Het publiek is laaiend enthousiast en elke GP is uitverkocht. Singapore blijft ook de komende jaren op de Formule 1 kalender staan.

Hoewel het een stratencircuit is, heeft het meer weg van een weg circuit. Inhalen is hier erg moeilijk en het circuit is verrassend hobbelig. Verbeteringen moeten zeker worden aangebracht en de coureurs zullen het hier erg zwaar hebben.

Winnaars

Jaar Winnaar Constructeur
2013 Sebastian Vettel Red Bull
2012 Sebastian Vettel Red Bull
2011 Sebastian Vettel Red Bull
2010 Fernando Alonso Ferrari
2009 Lewis Hamilton McLaren
2008 Fernando Alonso Renault